136129224_702417477075187_21653083444298

18-01-2021

Book in a shot για αυτή την εβδομάδα!

Στο σφηνάκι λοιπόν

"Μάθε με να σ' αγαπώ"

της Αννέτας Μαρκογιαννάκη 

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική 

 

Αυτό το βιβλίο πραγματικά το ανακάλυψα τυχαία και πόσο ευγνώμων  είμαι για την καλή μου τύχη. Κρατάω τη στοίβα των βιβλίων με τα οποία θα φύγω από το βιβλιοπωλείο και την εναποθέτω στο ταμείο. Ρίχνω μια κλεφτή ματιά αριστερά και βλέπω το "Μάθε με να σ'αγαπώ" . Το παίρνω το ξεφυλλίζω και το τοποθετώ στην κορυφή της στοίβας χωρίς να είμαι ιδιαίτερα θερμή και σίγουρη για το αναγνωστικό ταξίδι που θα μου προσφέρει. Πόσο μα πόσο λάθος νόμιζα! Είναι από τα βιβλία εκείνα που έχω "ψηλά" και για αρκετό καιρό το είχα στο κομοδίνο μου και το ξεφύλλιζα παρόλο που το είχα τελειώσει.  

Γιατί;

  • 7 αυτοτελή διηγήματα που περιγράφουν την αγάπη και σε βάζουν σε σκέψεις. Πως είναι όταν αγαπάς πραγματικά; Τι είναι αγάπη τελικά;  

  • Συνήθως η Εισαγωγή είναι ένα κείμενο που ποτέ δεν ήμουν θερμή στο να το διαβάσω. Η Εισαγωγή στο συγκεκριμένο βιβλίο με συνεπήρε τόσο πολύ που ξεκίνησα να υπογραμμίζω σχεδόν από την αρχή.

  • Κεφάλαιο Αναστοχασμός (στο τέλος) Αν η Εισαγωγή με συνεπήρε ο Αναστοχασμός με αφύπνισε, με σόκαρε, με δίδαξε.

  • Μου προκάλεσε πάρα πολλά συναισθήματα και σε κάποια σημεία ανακάλυπτα κομμάτια του εαυτού μου (θεωρώ πως πολλοί κάπου θα ταυτιστούν).

  • Εξαιρετική γραφή, λόγος άμεσος, ρέει πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα μια "ξεκούραστη" ανάγνωση.

  •  Με μάγεψαν περιγραφές όπως "τι όμορφος που είναι ο ήχος που κάνουν οι ιδέες όταν μπαίνουν σε τάξη στο μυαλό."

 

 

Είναι τόσα πολλά τα αποφθέγματα αυτού του βιβλίου που θα ήθελα να μοιραστώ εδώ. Δυσκολεύτηκα να διαλέξω ένα αλλά στο τέλος αποφάσισα πως η παρακάτω πρόταση είναι αυτή η μία που θα μοιραζόμουν με κάποιον στο "σφηνάκι"

"Όταν το "γιατί" είναι δυνατό, το "πως" είναι εύκολο..."

 

 

 

 

Από το οπισθόφυλλο

Επτά αυτοτελή διηγήματα, επτά ιστορίες έρωτα και αγάπης, που με τη βοήθεια της ψυχολογίας ξεμπλέκουν το κουβάρι των συναισθημάτων της ανθρώπινης φύσης.

-Μια φοιτήτρια που ασυνείδητα θυσιάζει τον εαυτό της στον βωμό του έρωτα.
-Ένα ζευγάρι που φοβάται το συναισθηματικό δέσιμο και κρύβεται πίσω από ψέματα.
-Μια υπερπροστατευτική μητέρα σε ναυαγισμένο γάμο που διεκδικεί έναν ανεκπλήρωτο έρωτα.
-Μια γυναίκα καριέρας που πληγώνει την αγάπη.
-Μια μοναχική κοπέλα που ψάχνει το πατρικό πρότυπο στην αγκαλιά ενός μεγαλύτερου άντρα.
-Μια χωρισμένη μητέρα που συμβουλεύει την κόρη της στα θέματα των σχέσεων.
-Κι ένα ζευγάρι που, έχοντας βιώσει ο καθένας ξεχωριστά τις δικές του ατέλειες,μαθαίνει από την αρχή το «μαζί», δίχως φόβο, δίχως «πρέπει» και κανόνες.


Κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, σεξουαλικά προβλήματα, ψυχοσωματικά συμπτώματα, αυτοάνοσα νοσήματα, μορφές εξάρτησης, που όλο και πιο συχνά συναντάμε στις μέρες μας. Αλλά και ελπίδα, αισιοδοξία, επιθυμία για αυτογνωσία και αποδοχή του εαυτού μας.

Ένα βιβλίο στο οποίο η ψυχολόγος Αννέτα Μαρκογιαννάκη υμνεί τα δώρα της αγάπης και βοηθά τον αναγνώστη να βρει το φως και την αλήθεια για να γευτεί το δικό του ελιξήριο ζωής!

 

Γράφει η Μαρίνα 

135855559_1023877711441320_3003051807536
136509711_161402375414129_47034665778586