ΦΩΤΟ ΚΛΕΙΝΑΚΗ.jpg

Face in a shot αυτή την εβδομάδα η Αννέτα Μαρκογιαννάκη. 

Πέρα από τις πρώτες σπουδές της στα Οικονομικά, έχει σπουδάσει Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Εργάζεται ως Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια στα Χανιά, όπου πέρα από τις ατομικές συνεδρίες στο γραφείο της, συντονίζει επίσης Ομάδες Προσωπικής Ανάπτυξης και Αυτογνωσίας καθώς και Σχολές Γονέων. Συμμετέχει σε ενημερωτικές εκπομπές στο ραδιόφωνο  σε θέματα που αφορούν την Ψυχολογία ενηλίκων, παιδιών και εφήβων καθώς επίσης αρθρογραφεί στο ετήσιο περιοδικό “Γονείς και Παιδί”. Η συγγραφή βιβλίων προέρχεται από την αγάπη προς τον άνθρωπο, τόσο προς τους ενήλικες, όσο και προς τα μικρά παιδιά.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων “Η κουκουβάγια η τετραγωνομάτα”, “Μάθε με να σ' αγαπώ” και  "Έρωτας σε απόσταση" και τα τρία από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.

Η συνομιλήτρια μου με εμπνέει να πάρω στο χέρι τη Ρώμη με λικέρ μανταρίνι. Εκείνη επιλέγει το παραδοσιακό σφηνοπότηρο της τσικουδιάς με κρητικό ρακόμελο!

7 "στο σφηνάκι" απαντήσεις σε 7 "στο σφηνάκι" ερωτήσεις

Στην υγειά μας!

Βιβλίο ξένου συγγραφέα και γιατί; “Έγκλημα και τιμωρία” του Ντοστογιέφσκι, γιατί καθρεπτίζει την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης καθώς και την ψυχική πάλη, τις οδυνηρές εσωτερικές συγκρούσεις που τα αναπάντεχα γεγονότα της ζωής επιφέρουν. Ο κεντρικός ήρωας, πρώην φοιτητής και κοινωνικά “αόρατος”, δεν είναι ένας χυδαίος δολοφόνος, αλλά ένας ιδεολόγος με ένα δικό του κώδικα αξιών. Τελικά οι άνθρωποι είμαστε εν δυνάμει τα πάντα. Είμαστε “και”, “και”. Πολλά “και”.

Βιβλίο Έλληνα συγγραφέα και γιατί; “Ο καπετάν Μιχάλης” του Καζαντζάκη, ο οποίος επιχειρεί ν' αγγίξει τα μεγάλα μυστήρια της ζωής, να φωτίσει σκιερά μονοπάτια της ανθρώπινης ύπαρξης. Οι αυτοβιογραφικές αναφορές μπερδεύονται με την μυθοπλασία, στοιχεία που συνθέτουν και χαρακτηρίζουν το ταπεινό συγγραφικό μου ταξίδι.

Αγαπημένο παραμύθι ; “Ο κοντορεβυθούλης”. Είναι το παραμύθι που μου έλεγε η αγαπημένη μου γιαγιά. Ίσως δεν ήταν τυχαία η επιλογή της γιαγιάς, καθώς έπειτα από τρεις γιους και επτά εγγονούς, ήμουν η μόνη της εγγόνα. Και στο παραμύθι αυτό “την βγάζουν καθαρή”, επιβιώνουν τα κορίτσια...!

Αγαπημένο μέρος στην Ελλάδα και γιατί ; Η Γαύδος. Το απόλυτο ησυχαστήριο, ένας μικρός φυσικός παράδεισος, εκεί που συναντιέσαι με τον εαυτό, τον Θεό και την αλήθεια του έρωτα. Συναντάς το μικρό παιδί μέσα σου, την απλότητα, την σοφία της φύσης, την ομορφιά της κάθε στιγμής. Είναι τότε που σταματάει ο χρόνος και ζεις απολαυστικά το τίποτα, την απαλή ροή της ζωής.

Αγαπημένο μέρος στο εξωτερικό και γιατί; Η Νάπολη και η Πομπηία, το πρώτο ταξίδι που έκανα με την κόρη μου, οι δυο μας, μάνα-κόρη. Μαγική εμπειρία, υπέροχες στιγμές που αποτυπώθηκαν ανεξίτηλα στις καρδιές μας. Δεν είναι το “που πάω”, αλλά με “ποιον πάω”...!

Τίτλος ταινίας ; “Όταν έκλαψε ο Νίτσε”

Το μότο μου είναι; “Αγάπα όσο πιο δυνατά μπορείς! “

131071653_3549221918518026_2256439483051
123918642_3443757365731149_4923685553634
132102296_3566964293410455_2014770044726