27-03-2021

Εικόνα_2.jpeg

Face in a shot αυτή την εβδομάδα ο Ανδρέας Κριτσιμάς

Ο Ανδρέας Κριτσιμάς βαδίζει στο μονοπάτι της λογοτεχνίας με μικρά και δειλά βήματα, ωστόσο δεν παύει να ονειρεύεται πως κάποια μέρα οι λέξεις που φυτεύει ως επίμονος κηπουρός θα φυτρώσουν, θα ανθίσουν και θα καρποφορήσουν βιβλιαράκια με τις δικές του ιστορίες. Οι τρεις πιο σημαντικές μέχρι τώρα δουλειές του είναι Εξ_Αποστάσεως, Θρύλοι_Του_Σύμπαντος_IV, Ασημένια_Σελίδα_Διήγημα_1

 

Μπορείτε να επισκεφτείτε τον ηλεκτρονικό του κήπο και να διαβάσετε τις ιστορίες που καλλιεργεί με φροντίδα, αγάπη και αφοσίωση, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: http://epimonoskipouros.blogspot.gr/.

Πολλά σημεία επαφής χρόνια τώρα και με τον Ανδρέα και έτσι παίρνει ο ίδιος από τη βιτρίνα το "Μεξικό" με τεκίλα και μου το δίνει για εκείνον επιλέγει την "Κούβα" με ντακίρι.

Φύγαμε! 

7 "στο σφηνάκι" απαντήσεις σε 7 "στο σφηνάκι" ερωτήσεις

Στην υγειά μας!

 

Βιβλίο ξένου συγγραφέα και γιατί;  Το "Άνθρωποι και Ποντίκια" του Τζον Στάινμπεκ είναι ένα από εκείνα τα βιβλία που μ’ έχουν συγκλονίσει κι έχουν ριζώσει μέσα μου. Πρώτοι φορά ένιωθα το χτυποκάρδι των ηρώων και το φινάλε της ιστορίας απλά μου μαχαίρωσε την καρδιά. «Άνθρωποι και ποντίκια τι κι αν σχέδια καταστρώνουν ως και τα πιο καλά στραβώνουν».

Βιβλίο Έλληνα συγγραφέα και γιατί;   "Άρωμα Λεμόνι" της Αντιγόνης Πόμμερ, αν και δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να είμαι αντικειμενικός με την Αντιγόνη, πρόκειται για μια ιστορία με απωθημένα όνειρα, που λίγο πολύ έχουμε όλοι μας, και πώς οι ήρωες παρά το πέρασμα των χρόνων από πάνω τους, προσπαθούν μέχρι το τέλος για να τα πραγματοποιήσουν. «Αξίζει, φίλε, να υπάρχεις για ένα όνειρο κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει».

Αγαπημένο παιδικό βιβλίο ; Το Αηδόνι και το τριαντάφυλλο, του Όσκαρ Ουάιλντ

Αγαπημένο μέρος στην Ελλάδα και γιατί ;  Πάργα, «Ooh, Heaven is a place on Earth».

Αγαπημένο μέρος στο εξωτερικό και γιατί; Κωνσταντινούπολη: κοσμοπολίτικη, πολύχρωμη, πλανεύτρα και παραμυθένια.

Τίτλος ταινίας ; Κλέφτης ποδηλάτων (ιταλικά: Ladri di biciclette‎)

Το μότο μου είναι; "Αυτό που η κάμπια ονομάζει τέλος του κόσμου, η ζωή το λέει πεταλούδα".

                                                  

                                                                               

Θρύλοι_Του_Σύμπαντος_IV.jpg
Εξ_Αποστάσεως.jpg
Ασημένια_Σελίδα_Διήγημα_1.jpg