Παραμύθια! 

Εδώ λοιπόν είναι εκείνα τα υπέροχα βιβλία που προσελκύουν τα μικρά ξωτικά του σπιτιού! Εξού και οι εντυπώσεις για τα συγκεκριμένα βιβλία είναι ως επι το πλείστον δικές τους! Άλλωστε τι νόημα έχει να μιλήσω εγώ για αυτά εφόσον άλλοι είναι αυτοί που τα ξεφυλλίζουν; 

130988870_184067870119916_73137715427311

Ένας ελέφαντας το κάτι άλλο 
Άννη Θεοχάρη 

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική 

01elephant_IAS.jpg
130988870_184067870119916_73137715427311

26-12-2020

Παραμύθι in a shot για αυτή την εβδομάδα!

Στο σφηνάκι λοιπόν "Ένας ελέφαντας το κάτι άλλο"

Είναι το αγαπημένο μου ! Είναι εκείνο που δε θα πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη.  Ένα παραμύθι τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους. Είναι το δώρο για τα γενέθλια των παιδιών αλλά και των .. γονιών. Μιας και οι δεύτεροι είναι εκείνοι που μεγαλώνουν τους πρώτους.

Το παραμύθι αυτό υπογραμμίζει τη μοναδικότητα του καθενός και την πίστη στον εαυτό του. Την προσήλωση στο στόχο ακόμα και αν οι υπόλοιποι διαφωνούν. Τονίζει το πόσο σημαντικό είναι οι γονείς όχι μόνο να πιστεύουν στα παιδιά τους αλλά και να τα ενθαρρύνουν, να τα στηρίζουν να γίνουν αυτό το κάτι άλλο που εκείνα επιθυμούν. Να βγουν από το καλούπι και να απελευθερωθούν! Το να είσαι διαφορετικός και να ξεχωρίζεις από το σύνολο δεν είναι κατακριτέο. Άλλωστε η διαφορετικότητα δεν είναι εκείνοι που κάνει τον κόσμο μας ενδιαφέρον και πολύχρωμο; 

Γραμμένο σε έμμετρο λόγο κάνει τα μικρά ξωτικά να το τραγουδούν.                  Η εικονογράφηση από την ίδια τη συγγραφέα είναι υπέροχη με χρώματα και εικόνες που ενθουσιάζουν τους μικρούς αναγνώστες.

 

«Τι θα γίνεις;» ρωτάω το  ξωτικό Νο1.

«Το κάτι άλλο» μου απαντάει και τα μάτια λάμπουν …

 

Ακούστε το τραγούδι και χορέψτε με τον μικρό ελέφαντα εδώ:                            «Θα γίνω κάτι άλλο»

 

 

02elephant_IAS.jpg
IMG_1062_IAS_edited.jpg

ΥΓ: Το παραμύθι αυτό ταξίδεψε στην Washington DC  και  το αφήσαμε εκεί για να γεμίσει με χαρά τα νήπια του Hellenic School που στεγάζεται στο Winston Churchill High School. Στην επιστροφή μας στην Ελλάδα ήταν το πρώτο πράγμα που αγοράσαμε!

 

 

Από το οπισθόφυλλο

«Είναι στ’ αλήθεια τόσο ωραίο

να είσαι κάτι το σπουδαίο,

μέσα στα ζώα το πιο μεγάλο,

μα εγώ θα γίνω κάτι άλλο!»

Τραγουδάει ένας μικρός ελέφαντας...

Ποιος θα τον εμποδίσει

και ποιος θα σταθεί στο πλάι του;

Μια ιστορία για τη μοναδικότητά μας

και την πίστη στον εαυτό μας.

Προτεινόμενες ηλικίες από 3+

Γράφει η Μαρίνα